Het Moody huis begon met de wens om een donker huis te maken. Je ziet tegenwoordig veel lichte huizen, maar zo'n donkere sfeer past prachtig bij de winter.
We begonnen met dit huis door het maken van een moodboard.

Daarbij stonden vier woorden centraal: moody, donker, rustiek en romantisch.

Moody - een interieur dat veel gevoel oproept, een donker gevoel.

Donker - een interieur met veel donkere tinten.

Rustiek - een interieur met rauwe materialen, beton, hout met een duidelijke nerf en gebruik van dierenhuiden.

Romantisch -  een interieur met warme hoekjes door warme materialen en stoffen. Warme bruintinten en lichtbronnen als een kachel en kaarsen.

We beginnen het inrichten van de huizen altijd met het bekleden van de vloeren en wanden. Door alles bij elkaar te leggen krijgen we een goede indruk van de sfeer. We maken soms hele andere keuzes dan van te voren gedacht. In dit huis was het een combinatie van warmte en koelte. Een warme vloer naast een koele wand, of juist een koele vloer naast een warme wand.

In de keuken hebben we tegen de achterwand een kalkstenen wand gebruikt in bruinoranje. Om die kleur te benadrukken hebben we verschillende rood- en bruintinten gebruikt en voor een contrastkleur ook plantjes gebruikt bij de decoratie.
 

Bij het maken van de meubels en accessoires hebben we er op gelet dat we verschillende materialen gebruiken om diepte te creeëren. Zo zie je houtnerfen in de structuur van het tafelblad en de plank. Hebben we onze transparante en zwart transparante materiaal gebruikt voor glazen en de karaf en schaal. Maar ook voor de keuken en de eetstoelen hebben we voor twee verschillende materialen gekozen: zwart en matzwart.

Wat was het leuk om een enorme boekenkast in dit huis te maken. We hebben hiervoor boeken gebruikt die we al hadden en boeken die er mooi bij kleurden uit de webshop. Ook hebben we vazen en planten in de kast gezet om er een dynamisch geheel van te maken. De hangplanten zijn speciaal voor dit huis gemaakt. Om op een aantal items de focus te leggen hebben we in een aantal vakken houtpaneel tegen de achterwand aangebracht en lampjes ingebouwd.

In plaats van een standaard woonkamer hebben we meerdere zithoekjes gecreeërd rondom de kachel. Jeanine van Little Sissy heeft de kussentjes gemaakt voor op de stoel en poef.

In deze ruimte zie je ook de houten balken. Om het huis een huiselijke sfeer te geven hebben we in dit huis gebruik gemaakt van houten balken die een houten lattenstructuur draagt. Daarboven is de slaapkamer.

Durf jij voor donker en moody te gaan?

© 2018 - 2024 Dollhous3Design | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel